#4  FILMTOUR DOOR NOORD |  ZATERDAG 11 NOVEMBER
DEZE VOORSTELLING IS VOORBIJ

START PROGRAMMA 20:00 UUR
EINDE PROGRAMMA ca. 23:00 UUR
startLOCATIE STUDIO DE BAKKERIJ, BERGWEG 283


Programma Filmtour
Ga mee op een filmische tour door Rotterdam-Noord onder begeleiding van vier jonge theatermakers. Leonard, Joseph, Lola en Yves nemen je mee en vertellen hun verhaal over de stad. Onderweg zie je prikkelende korte films van Rotterdamse makers op locaties waar je normaal gesproken nooit een film ziet, zoals een museum of snackbar. En ook je smaakpapillen worden op deze avond prettig aangesproken.
FOTO'S VAN HET EVENEMENT
Foto's © Bas de Leijer
Deelnemende locaties
So loud the sky can hear us 
makers: Rauwkost

Dit portret van Feyenoord-supporters ontvouwt een verborgen wereld van geloof, liefde,
mededogen en kwetsbaarheid. In de zoektocht naar de ‘verloren stem van God’ verandert de monofonie van oude gezangen en stadion-liederen in een nieuwe polyfonie. 
Zure melk @ Cafe Ollie
maker: Yasemin Kevser

De melkboer, een iconisch Holland figuur, als sekssymbool. Maar ipv dat deze melkboer jeugdigheid en kracht symboliseert, symboliseert de melkboer voor het hoofdpersonage Hannah de melk zelf.
Intermission Expedition @ Snackbar Rodi
maker: Wiep Teeuwisse

Tijdens een zonnige vakantie worstelt een groep toeristen om hun drukke stadslevens los te laten. Het ontbreken van dagelijkse taken laat hen verloren achter in een ongemakkelijke en angstaanjagende plek. Wanneer ze eenmaal leren vertragen, kunnen ze misschien wat schoonheid vinden in het hier en nu.
De kleine astronaut @ Houweling Telecommuseum
maker: Kuba Szutkowski

Aan het begin van hun weekendtrip besluiten twee mannen, een stel, langs te gaan bij het Huis van Boeken. Ze willen een doos met kinderboeken doneren. Een verlammende oefening in loslaten.

De huid voelt @ School voor Tai Chi Chuan
maker: Daan Bunnik

De Huid Voelt is een tweeluik over mijn kijk op mijn ouders. Met dit observerende videoportret ga ik in op de veranderende perceptie die ik heb van mijn familie. In het tweeluik worden de worstelingen bij het observeren van de ouder wordende lichamen van mijn ouders afgebeeld. De video over mijn vader onderzoekt wat het met een kind doet om het bejaarde, naakte lichaam van zijn ouders te zien, terwijl de video over mijn moeder ingaat op de pijn van een kind om zijn moeder te zien.